Uddannelse

Pandrup Dykkerklub tilbyder et udvalg af PADI's uddannelser. Nedenfor kan du se en kort beskrivelse af de uddannelser klubben tilbyder. For mere information om PADI´s uddannelser, klik her.

Hvor langt du vil uddanne dig er helt op til dig, men en uddannet dykker er en sikker dykker.

De praktiske forhold omkring uddannelsen aftales med klubbens instruktør, i samspil med de øvrige deltagere. Har du spørgsmål her og nu vedrørende uddannelse, så klik her for kontaktinfo.

Du kan se nogle billeder fra tidligere afholdte kurser i disse gallerier:

PADI Open Water kursus PADI Advanced kursus

Open Water Diver (OWD)

Her får du tilbundsgående kendskab til den nye verden som du nu skal begive dig ud i. Open Water er grundkurset for alle dykkere, og er bygget op med en teoretisk og en praktisk del som afsluttes med en eksamen.

I dette kursus er der fem pooldyk samt fire dyk i åbent vand. Fælles for alle dykkene er at de langsomt, men sikkert, opbygger din tillid til udstyret samt din færden i underverden. Når du er uddannet Open Water Diver er du certificeret til at dykke ned til max. 18 meter.

Man skal være fyldt 15 år samt være i almindelig fysisk form. Børn der er fyldt 10 år kan tage Junior Open Water hvilket er samme teori som Open Water, dog med en dykkedybde på max. 12 meter.

Når du tager kurset, her i klubben, stiller vi alt materiale samt dykkerudstyr til rådighed (dragt og finner skal du dog selv sørge for).

Advanced Open Water Diver (AOWD)

Er du klar til mere, så er Advanced Open Water Diver det næste naturlige skridt.

I dette kursus er der fem dyk hvoraf to er dybde- og navigationsdyk. De sidste tre dyk er valgfrie og kan f.eks. være natdyk, multileveldyk, tørdragtsdyk, vragdyk samt flere.

Formålet med kurset er at udvikle dine færdigheder og gøre dig endnu mere sikker under vandet. Som AOWD er du klar til at dykke ned til max. 30 meter.

Alle materialer (undtaget dragt og finner) bliver stillet til rådighed af klubben. De fleste har dog på dette tidspunkt investeret i eget udstyr.

Rescue Diver

Dette kursus er primært skabt for at forbedre din og andres sikkerhed. Kurset er meget krævende men beskrives som det mest sjove og givende dykker kursus.

AOWD eller tilsvarende er påkrævet for deltagelse på dette kursus med min. 20 loggede dyk. Endvidere skal man have taget førstehjælpskursus inden for de sidste to år.

Her vil du lære at imødekomme alle dykkerrelaterede problemer på en hurtig og effektiv måde. Under den teoretiske del lærer man dykkerrelateret førstehjælp, udstyrslære samt diverse redningsteknikker.

Der medfølger to dyk i åbent vand, hvor der gennemføres en række øvelser, der skal sikre at deltageren får bedst mulige grundlag for at kunne håndtere en nødsituation sikkert og korrekt. Endvidere vil deltageren få kendskab til sine egne begrænsninger hvilket er afgørende for at kunne hjælpe andre.